24 september 2012

Hoe gebruik je de iPad?

Gebruiksaanwijzing hoe de iPad in te richten voor medisch gebruik. Met handige apps en een instructie filmpje.

21 september 2012

WiseID voor iPhone en Android (€4,99)

Het is het meest veilig om voor alle sites waar je moet inloggen een uniek wachtwoord te hebben. Maar de meeste mensen hebben moeite om al die wachtwoorden te onthouden en gebruiken dus voor veel logins hetzelfde wachtwoord. Met deze app sla je al de wachtwoorden die je moet onthouden op en de app zelf scherm je af met 1 wachtwoord. De opgeslagen data wordt met 256 bits encryptie versleuteld zodat de data niet van de telefoon afgehaald kan worden. De gegevens hoeven niet gesynchroniseerd te worden met een server dus gaan niet het Internet over als je dat een onveilig idee vind.
De app is uiteraard ook geschikt voor het bewaren van pincodes, creditcard gegevens, maar kan ook foto's en notities beveiligd opslaan. De app kan, naast een wachtwoord, naar wens ook geopend worden met gezichtsherkenning of het tekenen van een patroon op het scherm als je überhaupt geen wachtwoord kunt onthouden.
Klik hier om de app te downloaden voor de iPhone en hier voor Android.

20 september 2012

Een nieuwe baan dankzij LinkedIn

Social media worden steeds belangrijker op medische arbeidsmarkt. LinkedIn is het grootste zakelijke netwerkop het web; 2,7 miljoen Nederlanders zijn aangesloten. Een profiel op LinkedIn bestaat doorgaans uit een curriculum vitae gekoppeld aan een contactennetwerk. Veel bedrijven en instellingen plaatsen hun vacatures op LinkedIn. Recruiters zoeken in de profielen, en nemen contact op.
LinkedIn is niet het enige sociale netwerk dat ingezet wordt op de arbeidsmarkt. Twitter, de socialenetwerksite waarmee gebruikers berichten van maximaal 140 tekens publiceren, is na LinkedIn het belangrijkste medium wat betreft recruitment. Inmiddels heeft de internetdienst zo’n 140 miljoen actieve gebruikers die dagelijks zo’n 340 miljoen tweets versturen.

19 september 2012

Zoeken naar medische informatie

Zoeken naar medische informatie. Stel, u bent een arts, die iedere dag patiënten op het spreekuur ziet, of u bent een verpleegkundige met een researchopdracht, of misschien bent u een student geneeskunde. Op een bepaald moment in uw praktijk of studie, komt u een probleem tegen, veelal een medisch vraagstuk, dat opgelost moet worden, liefst binnen niet al te lange tijd. Maar dan .. Hoe, wat, waar te zoeken van Google tot PubMed en alles wat daar tussen zit. Art. uit het NTvG

18 september 2012

abcdeSIM

De nieuwe game abcdeSIM is ontwikkeld door het Erasmus MC om AIOS te oefenen wat te doen in de shockroom op de SEH. Per 1 oktober is het spel beschikbaar voor spelers buiten het EMC. Zie ook het artikel in MedNet nr. 9 2012 blz. 19 AbcdeSIM voor aios doet levensecht aan

Nieuwe aanwinsten

De bibliotheek heeft na de zomervakantie nieuw boeken besteld voor de IC, kindergeneeskunde, plastische chirurgie, cardiologie, psychiatrie en chirurgie (site intranet)