22 januari 2013

Artikelen en video's van New England Journal of Medicine

Gebruiksvriendelijkheid
Deze app is gebruiksvriendelijk. Je kan kiezen uit 4 menu's: artikelen van het NEJM, interessante afbeeldingen van patienten, audio-opnames en een aantal video's. Als je bijvoorbeeld een artikel selecteerd krijg je die meteen helemaal te zien, inclusief bijbehorende tabellen en afbeeldingen. Werkt intuitief en niet ingewikkeld.

Look & Feel
De app ziet er mooi verzorgd uit, ook de afbeeldingen zijn scherp en goed te zien.

Nut en effectiviteit
Ik vind dit een leuke app, het is niet een app die je dagelijks nodig hebt. Maar wel heel interessant en leuk als je je even verveelt in de trein bijvoorbeeld. Een aantal recente artikelen uit het New England Journal of Medicine kan je gratis en geheeld inlezen, daarnaast bestaat er ook een sectie met interessante patiënten casussen inclusief afbeeldingen. Een andere leuke toevoeging vind ik de video's waarin wordt uitgelegd hoe bepaalde medische handelingen worden uitgelegd (denk aan lumbaalpunctie, paracentese).

Naast de hierboven beschreven functies is er ook een sectie met audio-opnames aanwezig, zelf heb ik deze nog nooit beluisterd, maar kan misschien interessant zijn voor als je je verveelt.

Betrouwbaarheid
De app is van de New England Journal of Medicine zelf en de informatie is gebaseerd op wetenschappelijke artikelen en dus betrouwbaar.

Prijs/kwaliteit verhouding
De app is gratis, maar soms zie je onderin wel een balk met reclame verschijnen. Niet heel irritant, maar kan je misschien wel storen.

Eindoordeel
Kortom, dit is een zeer leuke, gratis app van het NEJM, waarin gehele recente artikelen te lezen zijn. Met daarnaast leuke toevoegingen als de patienten casussen en de video's met uitleg. Dus niet een app voor dagelijks gebruik in de praktijk, maar wel om even wat tijd te doden in bijvoorbeeld de trein.

Pluspunten
•Leuke app met interessante patientencasussen en recente NEJM artikelen
•Uitleg van bepaalde medische handelingen met video
•Leuk voor als je even in de trein iets wilt lezen.

Minpunten
•Soms wel een reclame die onderin in beeld springt en weer verdwijnt
DigitaleZorgGids

Geen opmerkingen: